Menü Bezárás

Koriovi - Jégiskola

A Hoffmann Korcsolya Akadémián tanfolyamot tartunk óvodás és kisiskolás gyerekek számára kezdő illetve haladó szinten. Célunk ennek a gyönyörű sportnak a megszerettetése mellett a magas színvonalú alapképzés.

Nálunk a jóhangulatú és játékos edzéseken egy olyan bázistudást sajátíthatnak el a gyerekek, amit kamatoztathatnak a későbbiekben az összes korcsolya szakágban (legyen az akár egyéni, páros műkorcsolya, jégtánc, szinkronkorcsolya, hoki vagy gyorskorcsolya). Segítjük a kiválasztást a korai specifikációt igénylő szakágakba.

Már a korisuli ideje alatt is részt lehet venni vetélkedőszerű versenyeken továbbá az akadémiánkon a jégiskola után sportolói programot vagy hobbi-korcsolyás lehetőségeket is nyújtunk.

Tudnivalók kezdők számára

Az edzések 50 percesek. Több, akár 4-6 edző részvételével zajlanak. Az edzők minden esetben korcsolyával a lábukon vesznek részt az órákon, megmutatják a feladatokat és szóban is elmagyarázzák a gyerekeknek. A jégiskola edzéseibe tudásszinttől függetlenül bármikor be lehet kapcsolódni, mert egyidőben tartjuk a totyogos, kezdő és haladó csoportok oktatását. Ha szükséges (létszámtól vagy tudásszinttől függően) az adott csoportokat is több kisebb csapatra osztjuk.

Igény szerint magán órákat is nyújtunk. Az akadémia bármely edzőjétől lehet magánórát venni előzetes egyeztetés alapján. Igény szerint angolul és oroszul beszélő edző is kérhető.

Az edzés ideje alatt a szülők a tribünről vagy kispálya esetén a pálya mellől figyelemmel kísérhetik az órát, de kérjük azt ne zavarják meg, hogy a gyerekek 100%-ban az edzőkre tudjanak figyelni.

A Korisuli után lehetőség van tovább menni a haladó szintű workshopra vagy a versenyzőképzésre is. A gyermek céljai és képességétől függően az élsport vagy rekreáció is választható a későbbiekben.

A korcsolyázást segíthetjük szárazon történő kiegészítő edzésekkel (mint például: tánccal, gimnasztikával, vagy koordináció fejlesztéssel is) így már kezdőknek is heti egy alkalommal biztosítunk ilyen típusú edzéséket is.

Nyáron pedig edzőtábort is szervezünk.

 • Kezdőknek vízhatlan ruhát (akár síruhát), kesztyűt, sapkát esetleg fejvédőt is ajánlunk.
 • Haladó korcsolyázók számára elasztikus és réteges öltözetet javaslunk. Viselhetnek harisnyát, szűk nadrágot, hosszú ujjú felsőt, rajta cipzáros pulóvert vagy kesztyűt is.
 • A gyermekek haja sima hajgumival legyen összefogva és/vagy hullámcsattal eltűzve. Nagyobb, műanyag csatokat nem használhatnak.
 • Zsebkendőt minden edzésre érdemes vinni. Az edzés közben és a végén is szükséges lehet.
 • Edzés közben kizárólag vizet ihatnak.
 • Rágógumival nem jöhetnek jégre a gyerekek!
 • A korcsolyát nem szabad túl szorosra vagy túl lazára kötni. Fontos hogy a korcsolya ne szorítsa el a gyerek lábát, de fogja a bokáját.
 • A jégpályán kívül (az öltözőtől a jégig) a pengére élvédőt kell tenni, hogy ne sérüljön és ne menjen ki az éle.
 • Az edzés után a pengét szárazra kell törölni, hogy be ne rozsdásodjon. A törlés után nem szabad visszatenni a vizes élvédőt. Ilyenkor egy erre a célra megfelelő, anyagból készült élvédőt érdemes használni.
 • Használattól függően 1-3 havonta érdemes éleztetni a korcsolya pengéjét.
 • Az edzéseket mindig bemelegítéssel kezdjük, a hatékony edzés és a sérülések elkerülése érdekében.
 • Minden edzésen ismételjük a korábban tanultakat, tovább javítjuk a már ismert feladatokat és újabb elemeket is tanítunk.
 • Az edzést játékos levezetéssel fejezzük be, mivel a játék növeli a jégbiztonságunkat és a gyorsaságukat is, amellett hogy általában ez a legkedveltebb része az edzésnek.
 • Az óra minden alkalommal a korcsolya etikett szerint meghajlással végződik. A gyerekek meghajolnak az edzőiknek, ezzel megköszönve az edzést.

Leveles Réka és Leveles Balázs – Akadémistáink már a sportolói program keretében a X. Mikulás Kupán mutatták be a kűrjüket Basic Novice kategóriában.

Kőszegi Emma – Jégiskolás tanítványunk részt vett az I. Országos Sport XXI Korcsolya Fesztivál vetélkedőjén, ahol a 2018-as phjongcshangi olimpikonjainktól vehette át az érmét.

Felkeltettük érdeklődésedet? Fordulj hozzánk bizalommal!

Jelentkezés:
Jelentkezésedet leadhatod IDE KATTINTVA.
Ha bővebb információra van szükséged a jelentkezés előtt, kérünk, küldj e-mailt a hkajelentkezes@gmail.com e-mail-címre.
Rövid időn belül további tájékoztatást fogsz kapni az oktatásról.
 
Időpont: 
Az edzések időpontját megtalálod az Edzésbeosztás menüpontra kattintva.
 
Helyszín:
Gyakorló Jégcsarnok
H-1146 Budapest, Istvánmezei út 3-5.
Budapest
 
Megközelítés:
A Gyakorló Jégcsarnok a XIV. kerületben, a Budapesti Olimpiai Központ területén található. Autóval a Thököly út felől a Szabó József utcán lehet megközelíteni.
A bejárat néhány perc sétára van a Thököly úton, illetve a Stefánia úton közlekedő BKV-járatok megállóitól.
A Millenáris sportpálya és a Kisstadion mellett elhaladva pár perc alatt el lehet sétálni a csarnokig.